Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων "Για τον Παύλο"

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, στην τελευταία δικάσιμη του έτους, η εισαγγελέας της δίκης της Χρυσής Αυγής, Αδαμαντία Οικονόμου, πρότεινε την πλήρη απαλλαγή όλων των κατηγορούμενων, πρώην βουλευτών του ναζιστικού κόμματος, από την κατηγορία της «διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση» (κακούργημα).
Η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ισχυρίστηκε ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, η επίθεση σε βάρος μαθητή στο Παλαιό Φάληρο, η επίθεση στο στέκι Αντίπνοια στα Κάτω Πετράλωνα, αποτελούν «μεμονωμένα περιστατικά».
Η απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ (Πέραμα, 12 Ιουνίου 2012), η ανθρωποκτονία του  Πακιστανού μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν (Πετράλωνα, 17 Ιανουαρίου 2013), η απόπειρα ανθρωποκτονίας των στελεχών του ΚΚΕ και μελών του ΠΑΜΕ (Πέραμα, 12 Σεπτεμβρίου 2013), η ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα (Κερατσίνι, 18 Σεπτεμβρίου 2013) και άλλες 60 υποθέσεις που συνεξετάζονται στην δίκη της Χρυσής Αυγής, αποτελούν «μεμονωμένα περιστατικά»….
83 μήνες νεκρός ο Σαχζάτ Λουκμάν, ο γιος της Σούκραν Μπίμπι
75 μήνες νεκρός ο Παύλος Φύσσας, ο γιος της Μάγδας  
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να πεθάνει και η δικαιοσύνη, που αιμάσσει πολλαπλά τραυματισμένη, σε αυτήν τη χώρα.
Εμείς, οι άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων, οι άνθρωποι που επιθυμούμε να αφήσουμε στο μέλλον της χώρας μας μια παρακαταθήκη ελπίδας, δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί μετά από την εισαγγελική πρόταση – πρόκληση.
Απαιτούμε δικαιοσύνη για τα θύματα της Χρυσής Αυγής. 
Συντάσσουμε τις φωνές μας με εκείνες των μανάδων που θρηνούν, με εκείνες των ανθρώπων που αγωνίζονται. Οι δολοφόνοι χρυσαυγίτες, από το εδώλιο, πρέπει να βρεθούν στην φυλακή.
Η φασιστική και ρατσιστική βία, οι δολοφονίες της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, οι απόπειρες και οι επιθέσεις, οι απειλές και οι εκφοβισμοί από τα τάγματα εφόδου, σταμάτησαν όταν τα μέλη και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής παραπέμφθηκαν σε δίκη.
Είναι απόλυτα φανερό τι θα συμβεί αν η δικαιοσύνη τους απαλλάξει.

Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται. Υπογράφουμε με ονοματεπώνυμο και ιδιότητα στο e-mail: giatonpavlo@gmail.com και στην Σελίδα στο FB: Για τον Παύλο 

Σημείωση: Άνθρωποι της τέχνης, μουσικοί, εικαστικοί, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, κριτικοί θεάτρου και κινηματογράφου, αγκάλιασαν την πρωτοβουλία των λογοτεχνών. Αυτονόητα λοιπόν συνεχίζουμε μαζί ως πρωτοβουλία: Οι άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων "Για τον Παύλο".